Capitalul de lucru – Cum poti obtine un credit pentru afacerea ta

May 25th, 2019
Capitalul de lucru al unei companii trebuie sa fie controlat corespunzator, pentru a nu afecta capacitatea acesteia de a-si achita datoriile pe termen scurt si pentru a evita insolventa.

Ce faci insa atunci cand nu beneficiezi de lichiditati care sa iti permita sa acoperi aceste plati in cel mai scurt timp posibil? Una dintre cele mai avantajoase optiuni pe care le ai la dispozitie este reprezentata de creditele nebancare pentru afaceri, create special pentru acoperirea datoriilor de acest tip.

Afla mai multe despre capitalul de lucru si cum poti obtine si tu un astfel de credit rapid, pentru a asigura cash flow-ul necesar afacerii tale, in orice perioada!

CUPRINS


Ce este capitalul de lucru
De ce ai nevoie de un credit nebancar pentru capitalul de lucru?
Cateva destinatii posibile ale creditului pentru capitalul de lucru
Pasi necesari pentru obtinerea unui credit aferent capitalului de lucru

Ce este capitalul de lucru


Capitalul de lucru reprezinta diferenta dintre activele circulante ale unei companii si cheltuielile acesteia, sau datoriile pe care le are de achitat. Mai precis, acest capital circulant asigura plata datoriilor aferente achizitiei stocurilor de marfa, acopera cheltuielile de productie si asigura plata furnizorilor sau a salariilor. Termenul provine din limba engleza (“working capital”) si este cunoscut si sub numele de fond de rulment net.

Valoarea acestui capital de lucru arata capacitatea unei firme de a plati la timp toate aceste cheltuieli. Succesul si dezvoltarea afacerii tale, pe termen lung, sunt influentate de modul in care activitatile de zi cu zi ale companiei se desfasoara. Astfel, este important sa asiguri mentinerea capitalului de lucru la un nivel aflat in stransa corelatie cu nevoile activitatii desfasurate.

De ce ai nevoie de un credit nebancar pentru capitalul de lucru?


Institutiile nebancare precum Mikro Kapital, membra a ONG-ului European Microfinance Network, sustin microcreditarea ca instrument de crestere economica si coeziune sociala. Antreprenorii dornici sa duca afacerea lor la un alt nivel de dezvoltare pot beneficia astfel de credite pentru afaceri pentru a mentine capitalul de lucru in limite acceptabile.

Iata care sunt avantajele unui astfel de credit nebancar:
  • Asiguri plata tuturor datoriilor in termenul scadent stabilit, un aspect important pentru un antreprenor care vrea sa inspire seriozitate si profesionalism in lumea afacerilor.
  • Nu pierzi oportunitati benefice pentru companie, avand mereu la dispozitie lichiditatile necesare pentru a acoperi cheltuielile aferente acestora.
  • Poti optimiza in orice moment fluxul de activitate a companiei, prin luarea unor decizii financiare rapide, cu beneficii majore pe termen lung.
  • Eviti riscul de a da impresia unei stari de dezechilibru financiar colaboratorilor, prin evitarea ajungerii la un fond de rulment negativ.
  • Desi capitalul de lucru este reprezentat de resurse aferente acoperirii unor nevoi temporare, acestea pot reprezenta sursa finantarii unor nevoi permanente, esentiale pentru dezvoltarea optima a afacerii.
  • Eviti riscul de a pierde oportunitati mari pentru companie, eliminand circumspectia asupra echilibrului financiar al firmei, cauzata de incapacitatea onorarii unor obligatii de plata devenite scadente.


Cateva destinatii posibile ale creditului pentru capitalul de lucru


Un credit nebancar pentru capitalul de lucru poate avea numeroase destinatii, in functie de nevoile companiei tale. Iata pentru ce poate fi utilizat:
  • Achizitia stocurilor de marfa;
  • Platile catre furnizori;
  • Plata salariilor angajatilor tai sau plata taxelor catre stat;
  • Refinantarea altor credite pentru capital de lucru obtinute de la alte institutii.


Ce sume poti obtine printr-un credit pentru capitalul de lucru


Daca ai decis ca varianta ideala prin care poti acoperi anumite obligatii financiare ale companiei, scadente in scurt timp, este cea reprezentata de un credit nebancar pentru capitalul de lucru, iata ce trebuie sa stii despre acesta!
  • Poti obtine un credit nebancar cu valori cuprinse intre 2.000 – 45.000 lei, cu termen maxim de rambursare de 48 luni, doar cu garantie personala.
  • Poti solicita sume cuprinse intre 45.001 – 135.000 lei, necesare acoperirii capitalului de lucru sau pentru investiții, cu termen maxim de rambursare de 60 luni, cu garantie persoana si aferenta unui bun mobil.
  • Pentru creditele nebancare care depasesc suma de 135.001 lei, ajungand la valori maxime de pana la 700.000 lei poti opta pentru un grafic flexibil de rambursare extins pe o perioada de pana la 60 luni. Garantiile necesare obtinerii unui astfel de credit sunt de ordin personal si aferente unui bun imobil.


Pasi necesari pentru obtinerea unui credit aferent capitalului de lucru


Indiferent de tipul de afacere pe care l-ai dezvoltat si de suma pe care vrei sa o obtii rapid, exista cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru a beneficia de lichiditati rapid.

Alegerea furnizorului de credite pentru afaceri


In acest moment, exista numeroase optiuni pe care le ai la dispozitie in ceea ce priveste furnizorii de credite nebancare. Cu toate acestea, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si criteriile de acordare a creditelor rapide disponibile difera considerabil. Mikro Kapital este una dintre optiunile pe care le ai la dispozitie, aceasta avand rezultate dovedite in obtinerea unui impact pozitiv pe piata IMM-urilor.

Alegerea celui mai avantajos credit pentru capitalul de lucru


Poti alege sume cuprinse intre 2.000 si 700.000 lei, pe care le poti obtine simplu si rapid, cu un pachet minim de documente necesare. Important este sa alegi creditul cu valoarea potrivita pentru dezvoltarea afacerii tale si sa te asiguri ca perioada de rambursare acceptata este una care te avantajeaza.

In plus, este important sa beneficiezi si de o perioada de gratie prevazuta in cadrul contractului de creditare, pentru ca forma de finantare nebancara pe care o alegi sa fie una cu adevarat avantajoasa pentru tine.

Un alt factor de selectie important este reprezentat de avansul zero de care poti beneficia. Acest beneficiu nu este pus la dispozitie de toate institutiile nebancare care activeaza in acest domeniu, motiv pentru care este important sa te familiarizezi cu acest aspect inainte de a alege creditul potrivit afacerii tale.

Solicitarea propriu-zisa a creditului


Pentru a solicita creditul, va trebui sa faci o faci o cerere online, completand un scurt formular care contine datele de baza, iar consultantii specializati te vor contacta in scurt timp. Impreuna, veti stabili cele mai avantajoase conditii de acordare a creditului dorit.

Ti se va solicita un pachet minim de documente necesare pentru aprobarea creditului pentru care ai optat. Intregul proces desfasurat este unul transparent, iar consultantii de credite vor fi disponibili in orice moment pentru a-ti oferi raspunsuri si solutii.

Vei stabili, impreuna cu reprezentantii institutiei nebancare un grafic flexibil de rambursare a creditului solicitat, in functie de sezonalitatea afacerii tale.

Acesti pasi simpli te vor aduce mai aproape de lichiditatile de care ai nevoie pentru acoperirea datoriilor firmei tale, scadente in perioada care urmeaza. Nu trebuie sa platesti avans si vei primi raspuns in 2 zile privind creditele pentru afaceri in valoare de pana la 45.000 lei.

Obtinerea unui credit pentru capitalul de lucru este un proces rapid si avantajos, care te va ajuta sa acoperi cheltuielile urgente ale companiei tale. Astfel, te vei asigura ca afacerea ta nu este in pericol si poti face fata situatiilor neprevazute care pot aparea oricand.

Sursa foto: pixabay.com