grigory-chorayan-400x400Grigory Chorayan

Președinte al consiliului de administrație

Grigory Chorayan este vicepreședinte Mikro Kapital Group (Luxembourg), membru al Consiliului de Supraveghere a companiilor de microfinanțare și factoring din România, Republica Moldova, Rusia și Tajikistan. Are peste 20 ani de experiență în sectorul bancar internațional.

Și-a început cariera în cea mai mare bancă privată din sudul Rusiei începând cu funcția de economist și avansând până la funcțiile de top management – Membru al Consiliului de Administrație, Director Divizie Trezorerie și Piețe Financiare, Președinte al Comitetului pentru Gestionarea Activelor și Pasivelor Băncii.

Din anul 2012 până în 2017 a lucrat în cadrul companiilor de consultanță financiară din Elveția, Germania și Austria. Timp de peste 4 ani a fost Director Adjunct în cadrul programului EBRD pentru Susținerii Energiei Durabile din Rusia (RuSEFF) la Moscova. Este autor a peste 30 de lucrări științifice, are un Grad de Master în Științe Economice (Kentucky, SUA) și un Grad de Doctor în Științe Tehnologice.

Elvina-Ablaeva-1-400x400Elvina Ablaeva

Membru al consiliului de administrație

A început activitatea profesională în domeniul creditării întreprinderilor mici și mijlocii în anul 2004. Începând cu anul 2006 până în 2008 a gestionat departamente de credit ale celor mai mari bănci din Ucraina, inclusiv VTB Bank.

Din 2008 până în 2012 a fost responsabilă pentru implementarea și managementul programului de microcreditare în Ucraina lucrând în calitate de consultant la IPC – International Project Consult GmbH.

Începând cu 2014, și-a continuat activitatea în grupul Mikro Kapital în calitate de Director Regional într-o filială locală din cadrul Grupului.

Din iunie 2015 până în prezent, Elvina Ablaeva se ocupă de gestionarea riscurilor de creditare în cadrul grupului Mikro Kapital.

sergei-demchuk-400x400Sergei Demchuk

Membru al consiliului de administrație

Și-a început cariera bancară în anul 2005 la „ProCredit Bank” Ucraina ca ofițer de credite - microfinanțare. Mai târziu, a activat la „Rosenergobank” Rusia unde a fost implicat în dezvoltarea creditării întreprinderilor mici și mijlocii. Ulterior, a fost angajat la „Swedbank” Ucraina, unde s-a ocupat de gestionarea rețelei de filiale a băncii și dezvoltarea segmentului întreprinderilor mici și mijlocii. Are o experiență considerabilă în creditarea întreprinderilor mici și mijlocii din țările CSI, în dezvoltarea noilor afaceri și formarea unei echipe eficiente. Are studii superioare economice. Vorbește fluent limbile engleză, ucraineană, rusă și română.