Principalii pasi pentru a obtine un credit pentru afacerea ta

June 13th, 2019
Institutiile nebancare precum Mikro Kapital, membra a ONG-ului European Microfinance Network, sustin microcreditarea ca instrument de crestere economica si coeziune sociala. Antreprenorii dornici sa duca afacerea lor la un alt nivel de dezvoltare, pot beneficia astfel de credite pentru afaceri, pentru a genera noi venituri, prin angajarea in activitati destinate extinderii afacerii lor.

Ce trebuie sa faci insa pentru a beneficia de avantajele unui credit pentru afacerea ta, necesar imbogatirii portofoliului tau de produse si aducerii serviciilor prestate la nivelul la care sa corespunda cerintelor pietei?

Iata principalii pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a asigura reusita demersului propus!

CUPRINS


Alegerea furnizorului potrivit de credite pentru afaceri
Selectia celei mai avantajoase forme de creditare nebancara
Solicitarea creditului potrivit afacerii tale
Beneficiaza de consultanta financiara specializata

Alegerea furnizorului potrivit de credite pentru afaceri


In acest moment, exista numeroase optiuni pe care le ai la dispozitie in ceea ce priveste furnizorii de credite nebancare. Cu toate acestea, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si criteriile de acordare a creditelor rapide disponibile difera considerabil.

Din acest motiv, primul pas important pe care trebuie sa il consideri, atunci cand vrei sa obtii creditul de afaceri potrivit planului tau de dezvoltare consta in alegerea furnizorului potrivit de credite.

  • Este important sa mizezi pe suportul financiar pus la dispozitie de o institutie nebancara cu renume si cu un istoric clar in acest domeniu.
  • Poti miza pe recomandarile colaboratorilor tai din domeniul afacerilor sau te poti informa singur, pentru a descoperi o institutie financiara nebancara care sa iti inspire incredere.

Mikro Kapital este una dintre optiunile pe care le ai la dispozitie, aceasta avand rezultate dovedite in obtinerea unui impact pozitiv pe piata IMM-urilor, timp de 3 ani.

Este important sa alegi o institutie financiara nebancara care sa iti inspire deplina incredere si care sa indeplineasca conditiile pe care tu le consideri necesare si avantajoase.

Selectia celei mai avantajoase forme de creditare nebancara


In functie de destinatia dorita in cazul creditului pentru agricultura sau afaceri pentru care optezi, este important sa stii ca poti alege sume cuprinse intre 2.000 si 700.000 lei, pe care le poti obtine simplu si rapid, cu un pachet minim de documente necesare.

  • Astfel, poti opta pentru credite destinate capitalului de lucru necesar bunei desfasurari a activitatii zilnice sau poti alege credite nebancare destinate investitiilor necesare extinderii business-ului tau.
  • Nu conteaza daca ai nevoie de un credit pentru SRL, SA, PFA, II sau IF. Important este sa alegi creditul cu valoarea potrivita pentru dezvoltarea afacerii tale si sa te asiguri ca perioada de rambursare acceptata este una care te avantajeaza.
  • In plus, este important sa beneficiezi si de o perioada de gratie prevazuta in cadrul contractului de creditare, pentru ca forma de finantare nebancara pe care o alegi sa fie una cu adevarat avantajoasa pentru tine.

Un alt factor de selectie important in cazul celei mai avantajoase forme de creditare nebancara pentru care poti opta este reprezentat de avansul zero de care poti beneficia. Acest beneficiu nu este pus la dispozitie de toate institutiile nebancare care activeaza in acest domeniu, motiv pentru care este important sa te familiarizezi cu acest aspect inainte de a alege creditul potrivit afacerii tale.

Solicitarea creditului potrivit afacerii tale


Dupa selectia institutiei nebancare potrivite pentru finantarea afacerii tale si a formei de creditare care te avantajeaza, este momentul sa soliciti creditul de care ai nevoie. Poti opta pentru solicitarea imprumutului rapid, prin intermediul formularului de contact al companiei pentru care optezi sau telefonic.

Daca optezi pentru varianta contactarii institutiei nebancare, va trebui sa completezi cateva informatii de contact in cadrul unui formular disponibil pe site-ul institutiei alese. Dureaza doar un minut sa faci acest lucru, urmand ca reprezentantii institutiei financiare sa te contacteze, pentru a stabili impreuna pasii pe care trebuie sa ii urmezi ulterior.

Daca preferi varianta contactarii telefonice a reprezentantilor institutiei nebancare, aceste informatii iti vor fi solicitate direct, urmand sa iti fie furnizate toate detaliile pe care trebuie sa le cunosti cu privire la forma de finantare economica care te intereseaza. Ulterior primului contact cu reprezentantii institutiei nebancare, vei sti exact ce trebuie sa includa pachetul minim de documente necesare pentru aprobarea cererii tale de finantare.

Beneficiaza de consultanta financiara specializata


Indiferent de varianta pentru care optezi in vederea solicitarii creditului rapid, un avantaj important de care poti beneficia consta in serviciile de consultanta financiara specializata oferite de consultantii institutiilor nebancare care ofera sprijin financiar.

Acestia te pot ajuta sa descoperi creditul potrivit afacerii tale, te vor sprijini in stabilirea unui grafic flexibil de rambursare si te vor ajuta sa definesti conditii avantajoase pentru tine, in functie de sezonalitatea business-ului tau.

Acest avantaj nu este oferit de toate institutiile cu care poti colabora, motiv pentru care este recomandat sa te asiguri ca ai la dispozitie toate informatiile necesare inainte de semnarea contractului de creditare.

Sursa foto: pixabay.com