Despre noi

Cine Suntem?
Mikro Kapital IFN SA – instituţie financiară nebancară, de microfinanţare, cu 100% capital străin, ce face parte din grupul multinaţional de companii „Mikro Kapital”.

Fondul Mikro Kapital investește și creditează instituţiile financiare, specializate în finanţarea întreprinderilor mici și mijlocii din spatiul CSI, Europa de Vest și America Centrală. În acest moment, grupul de companii Mikro Kapital activează pe piețele financiare din Rusia, Belorusia, Republica Moldova, Armenia și România. Mikro Kapital este un Partner al Agenției Italiene de Stat pentru Microcreditare sub patronatul Președinției Italiene. Prin deschiderea operațiunilor în România, grupul de companii Mikro Kapital, pătrunde astfel, cu activitatea de microfinanţare, în Uniunea Europeană.

Obiect de activitate finanţarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), incluzând aici și afacerile agricole de pe teritoriul României. Compania oferă atât credite pentru afaceri cât și credite pentru agricultură.
Misiune
Misiunea Mikro Kapital IFN SA România – aportul profesional în dezvoltarea economică a întreprinderilor foarte mici, mici și mijlocii, prin oferirea serviciilor financiare de calitate. Oferind serviciile noastre clienților, tindem spre crearea unor relaţii de parteneriat de lungă durată, ce sunt bazate pe respect și încredere reciprocă. Filozofia activității noastre se fundamentează pe sinceritate și transparenţă.
Mikro Kapital IFN SA este membru al (EMN) European Microfinance Network
European Microfinance Network este un ONG cu sediul la Bruxelles având ca obiectiv major promovarea micro-finanțării în Europa, microcreditarea fiind perceputa în Europa ca fiind un instrument de creștere economica și coeziune socială, oferind persoanelor excluse serviciilor financiare formale, posibilitatea de a obține microcredite, astfel încât să poată genera venituri prin angajarea în activități productive destinate extinderii afacerilor mici sau foarte mici.

Fiind parte a EMN, Mikro Kapital România își îmbunătățește constant portofoliul de produse astfel încât să corespundă cu cerințele actuale ale pieței și să ofere servicii de cea mai înaltă calitate.
Echipa Mikro Kapital IFN SA
Echipa noastră este tânără, dinamică şi în continuă dezvoltare. Experții noștri au cunoștințe solide în analiza financiară bazată pe abordarea BERD, precum și pe experiența pe termen lung în domeniul creditării companiilor mici și mijlocii.
Consiliul de Administrație
Grigory Chorayan
Președinte al Consiliului de Administrație
Elvina Ablaeva
Membru al Consiliului de Administrație
Giorgio Parola
Membru al Consiliului de Administrație
Echipa noastră
Andrei Bostaca
Director General
Anca Petrea
Director General Adjunct
Liliana Olteanu
Director Regional Sud
Andrei Lefter
Director Regional Est
Mikro Kapital Group
Grupul nostru investește îndeosebi în finanțarea micro și socială, cu accent pe țările situate de-a lungul Drumului Mătăsii.
Strategia noastră corporativă se bazează pe patru principii:
  • Punem interesele clienților noștri în centrul a tot ceea ce facem.
  • Oferim clienților noștri un mod unic de a gestiona activele.
  • Ne concentrăm pe dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre și ne străduim în acest fel să obținem o creștere durabilă și profitabilă.
  • Suntem responsabili față de societate și economia locală.
Suntem convinși că strategia noastră, bazată pe cultura noastră de afaceri și munca angajaților noștri, este un instrument de îmbogățire și protecție, datorită căruia încrederea în compania noastră crește zi de zi, acest lucru ne ajută să devenim o companie de referință pe principalele noastre piețe.
Mikro Kapital Management SALuxembourg
AnytimeBelarus
AnytimeKazakhstan
Concern General InvestRussia
Mikro Kapital MoldovaMoldova
DelimobilRussia
D-mobility WorldwideCzech Republic
General FactoringRussia
Toate companii
General Invest SwitzerlandSwitzerland
Imon InternationalTajikistan
JSC MFC Mikro KapitalRussia
Mikro Kapital HKHong Kong
Mikro Kapital IFN SARomania
Mikro Kapital IndonesiaIndonesia
Mikro Kapital LLCArmenia
Mikro Kapital RussiaRussia
Mikro Kapital SpAItaly
Mikro Kapital UzbekistanUzbekistan
Mikro LeasingBelarus
Mikro Leasing UzbekistanUzbekistan
MK ConsultingTajikistan
National LeasingRussia
Town MoneyRussia