Cele mai avantajoase credite nebancare – Intrebari frecvente si raspunsuri

July 23rd, 2019
Ai un PFA, un II sau un SRL si vrei sa realizezi noi investitii pentru dezvoltarea afacerii tale? Ai nevoie de o sursa de finantare de incredere, care sa iti ofere conditii avantajoase de creditare? Atunci trebuie sa afli mai multe despre beneficiile oferite de creditele nebancare. Descopera in continuare raspunsurile specialistilor la cele mai frecvente intrebari ale antreprenorilor aflati in cautarea celor mai avantajoase credite pentru afacerea lor.

Ce tipuri de credite nebancare sunt disponibile?


Institutiile nebancare din Romania precum Mikro Kapital pun la dispozitia clientilor credite nebancare destinate afacerii lor din orice domeniu, inclusiv celor din sectorul agricol.

Creditele pentru afaceri au fost gandite astfel incat sa acopere atat nevoile referitoare la capitalul de lucru cat si cele din sfera investitiilor necesare pentru dezvoltarea afacerilor.

  • Din categoriacreditelor pentru capitalul de lucru fac parte cele aferente acoperirii stocurilor de marfa, asigurarii platilor aferente furnizorilor, acoperirii salariilor si a taxelor la stat sau refinantarii unor credite obtinute de la alte institutii.
  • Daca te intereseaza un credit care sa iti permita sa efectuezi investitii destinate dezvoltarii afacerii tale, ai la dispozitie variante care acopera cheltuielile de achizitie a utilajelor de lucru necesare, a imobilelor devenite sedii de lucru, a celor de amenajare a spatiilor in care vei desfasura activitatea sau pentru refinantarea creditelor obtinute de la alte institutii.
  • In cazul in care ai nevoie de o suma mai mica de bani, necesara pentru realizarea unor reparatii rapide, pentru specializarea profesionala intr-un anumit domeniu sau pentru achizitia unor bunuri necesare in desfasurarea activitatii, poti miza si pe avantajele creditelor nebancare de consum, destinate persoanelor fizice.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a obtine un credit?


Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un antreprenor, pentru a obtine cele mai avantajoase conditii de creditare pentru afacerea sa sunt simple:

  • Compania ta trebuie sa aiba o vechime in sectorul economic de minimum 3 luni sau un sezon de activitate in cazul afacerilor din sectorul agricol;
  • Trebuie sa pui la dispozitie pachetul minim de documente solicitate pentru analiza situatiei financiare a companiei tale;
  • Trebuie sa asiguri garantia personala sau cu un bun mobil sau imobil, in functie de valoarea sumei creditului solicitat si a perioadei de rambursare pentru care optezi;

Intreaga procedura de solicitare a creditelor pentru agricultura sau destinate afacerilor din alte domenii este una simplificata, iar reprezentantii institutiilor nebancare va pot oferi consultanta specializata, in orice moment.

Ce sume pot fi obtinute si care este termenul de rambursare?


In functie de tipul investitiilor pe care vrei sa le realizezi pentru dezvoltarea afacerii tale sau pentru acoperirea capitalului de lucru, poti miza pe valori cuprinse intre 2.000 si 700.000 lei. Iata care sunt conditiile avantajoase de rambursare prevazute in cazul creditelor nebancare:


Suma credit
Termen de rambursare
2.000 – 45.000 lei
60 luni
45.001 – 220.000 lei
84 luni
220.001 – 700.000 lei
120 luni


  • In cazul acestor credite nebancare, poti beneficia de un grafic flexibil de rambursare, stabilit tinand cont si de sezonalitatea afacerii tale, in special in cazul celor din domeniul agricol.
  • Numarul de rate stabilit poate fi unul flexibil, adaptat specificului afacerii tale. Astfel, poti opta fie pentru rate fixe, pe care sa le achiti lunar, fie pentru rate sezoniere, pe care sa le platesti atunci cand afacerea ta este in plin sezon de activitate.


Aceasta flexibilitate de rambursare a creditului nebancar te scapa de griji in lunile de inactivitate a afacerii tale.

Creditele nebancare – Care este valoarea avansului perceput?


Un alt avantaj major al creditelor nebancare este reprezentat de avansul zero necesar pentru obtinerea acestora. Astfel, atunci cand ai nevoie urgenta de sustinere financiara, nu trebuie sa iti mai faci griji privind avansul solicitat de aceste institutii. In schimb, acum iti poti orienta atentia si eforturile catre acoperirea nevoilor afacerii tale, avand la indemana suport financiar si consultanta specializata, in orice moment.
Prin urmare, oricine detine o afacere intr-un domeniu legal in Romania, cu vechime de minimum 3 luni, poate solicita un credit nebancar aferent capitalului de lucru sau pentru realizarea unor investitii. Cu un pachet minim de documente necesare si cu acoperirea integrala a investitiei care face obiectul creditului, acum si tu poti conduce afacerea ta la urmatorul nivel de dezvoltare.

Sursa foto: pixabay.com