Credite avantajoase pentru achizitia utilajelor agricole – Care sunt conditiile de obtinere?

January 17th, 2019
Afacerile din sectorul agricol au devenit tot mai populare in ultimii ani, datorita interesului crescut al oamenilor pentru cultivarea alimentelor sanatoase. Agricultura a reprezentat mereu un sector important in Romania, motiv pentru care institutiile bancare si cele nebancare sustin in continuare afacerile dezvoltate in acest domeniu. Daca si tu ai o afacere agricola cu un istoric minim de activitate de 6-12 luni, pe care vrei sa o dezvolti, prin achizitionarea unor utilaje noi sau vechi, acum poti descoperi care sunt conditiile de creditare pe care trebuie sa le indeplinesti.

CUPRINS


Credite agricole de la institutii nebancare – De ce sunt avantajoase?
Credite nebancare pentru producatori agricoli – Documente necesare
Credite avantajoase pentru PFA -uri si II-uri – Actele necesare
Credite pentru societati agricole  – Lista documentelor necesare
Cele mai avantajoase credite pentru utilajele agricole – Conditii pe care trebuie sa le indepliniti

Credite agricole de la institutii nebancare – De ce sunt avantajoase?


Desi atunci cand auzim termenul credit ne gandim instant la banci ca si posibile solutii de creditare, este important sa stiti faptul ca exista credite avantajoase pentru acest sector puse la dispozitie si de institutiile nebancare.

Principalul avantaj al formelor de finantare oferite de acestea se refera la volumul redus de acte necesare obtinerii creditului si la usurinta cu care puteti obtine informatii de la consultantii care verifica dosarele de creditare. Institutiile nebancare sustin dezvoltarea unor domenii cu potential in Romania, printre care se afla si sectorul agricol.

Iata care sunt documentele de care aveti nevoie pentru a obtine un credit avantajos pentru afacerea voastra din domeniul agriculturii.

Credite nebancare pentru producatori agricoli – Documente necesare


Daca va incadrati in categoria producatorilor agricoli, veti avea nevoie de urmatoarele acte pentru alcatuirea dosarului de creditare nebancara:
  • Copia actului de identitate al producatorului agricol și cel al soțului/soției
  • Adeverinta ROL – eliberata de reprezentantii Primariei;
  • Declaratia APIA;
  • Alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Credite avantajoase pentru PFA -uri si II-uri – Actele necesare


In cazul in care ati deschis un PFA sau un II in sectorul agricol in ultimii ani, puteti beneficia de credite nebancare avantajoase pentru achizitia utilajelor agricole necesare si in acest an.

Iata care sunt actele necesare pentru alcatuirea dosarului de creditare:


  • Copia actului de identitate a titularului PFA-ului sau a II-ului și a soțului/soției după caz
  • Rezolutia de infiintare a PFA-ului / II-ului;

  • Acte legale ale PFA-ului;
  • Alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Credite pentru societati agricole  – Lista documentelor necesare


Daca va incadrati in categoria societatilor agricole care au nevoie de finantare pentru dezvoltare, puteti obtine credite nebancare avantajoase pentru achizitionarea utilajelor agricole.

Iata care sunt documentele pe care trebuie sa le puneti la dispozitie pentru alcatuirea dosarului de creditare:
  • Copia actului de identitate al administratorului sau a asociatilor societatii și copia actului de identitate a sotului / sotiei (daca este cazul);
  • Primul act constitutiv al societatii impreuna cu rezolutia;

  • Actele legale ale companiei;
  • Alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Cele mai avantajoase credite pentru utilaje agricole – Conditii pe care trebuie sa le indepliniti


Pentru a putea inainta dosarul de creditare catre institutia nebancara si a beneficia de cele mai avantajoase credite destinate achizitiei utilajelor agricole, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:

  • Este necesar ca societatea / PFA-ul / II-ul sau producatorul agricol care solicita creditul sa fi activat in domeniul agricol cel putin un sezon. Durata acestuia se stabileste in functie de specificul activitatilor desfasurate si poate fi cuprinsa intre 6-12 luni.
  • Creditele nebancare pentru utilaje agricole oferite de Mikro Kapital sunt destinate atat utilajelor noi cat si celor second-hand. Acesta reprezinta un beneficiu major pentru solicitantii creditelor, intrucat le permite acestora sa achizitioneze mai multe utilaje, la preturi reduse, pentru dezvoltarea de succes a afacerii lor pe termen lung.
  • Daca solicitati un credit agricol in valoare de pana la 30.000 euro, puteti garanta finantarea solicitata cu utilajele agricole.
  • Intrucat afacerile din domeniul agricol sunt puternic influentate de caracterul sezonalitatii, creditele nebancare oferite presupun un plan de plata neregulat, care va permite sa rambursati la timp sumele creditate.

Acum si voi puteti dezvolta afacerea voastra din sectorul agricol, obtinand credite nebancare avantajoase pentru achizitia utilajelor. Acestea pot acoperi chiar si 100% din proiectul vostru de investitii, in functie de specificul solicitarii.

Sursa foto: pixabay.com