7 cele mai rentabile idei de afaceri în agricultură

June 25th, 2021
În ultimele decenii, oamenii s-au îndreptat din ce în ce mai mult către mediile urbane și au dezvoltat afaceri în domenii industriale, tehnice sau ale serviciilor. Totuși, din ce în ce mai mulți au început să ia în calcul mediul rural și oportunitățile oferite de acesta. Domeniul agriculturii este în continuă ascensiune, existând o cerere din ce în ce mai mare de fructe și legume sănătoase sau de produse de origine animală.

Dacă dorești și tu să părăsești aglomerația orașului și să începi o afacere în agricultură, îți prezentăm câteva idei rentabile pe care le poți pune în aplicare. Pentru mai multă inspirație, citește și despre câteva istorii de succes la bazele cărora am contribuit și noi prin creditele noastre business.

Cultivarea fructelor de pădure


Fructele de pădure au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, existând o cerere foarte mare pentru astfel de produse. Principalul avantaj al acestor culturi este faptul că nu necesită foarte multe resurse. Pentru a obține o producție suficient de mare de fructe de pădure, poți utiliza chiar și o suprafață mai restrânsă pentru plantare.

Un alt avantaj îl constituie faptul că fructele de pădure sunt foarte versatile. În cazul în care producția este una însemnată și este dificil să vinzi toate produsele cât sunt proaspete, le poți comercializa firmelor specializate drept materie primă pentru gemuri și dulcețuri.

Culturile de lavandă


Această plantă parfumată are nenumărate întrebuințări. Ea poate fi folosită în scopuri decorative, pentru fabricarea de produse cosmetice, uleiuri esențiale, siropuri, sau ca soluție de parfumare a hainelor și de îndepărtare a dăunătorilor. Așadar, o astfel de investiție se poate transforma ușor într-o afacere de succes, fără mari pierderi.

Atât cererea, cât și oferta de lavandă a crescut datorită faptului că această plantă este foarte ușor de cultivat. Dacă te-ar tenta o astfel de idee dar nu ai foarte multă experiență în domeniul agriculturii, nu trebuie să îți faci griji. Lavanda este o plantă foarte puțin pretențioasă, care poate crește atât la temperaturi foarte scăzute, cât și la temperaturi ridicate.

Creșterea prepelițelor


Fără a avea nevoie de mult spațiu sau prea multe resurse, poți deschide o micuță crescătorie de prepelițe și, astfel, să obții un profit garantat. Poți crește prepelițele pentru ouă, care sunt la mare căutare datorită vitaminelor pe care le conțin și a efectelor pozitive pe care le au asupra sănătății. Deși nu este la fel de populară, poți obține profit și din vânzarea cărnii de prepeliță.

Cultivarea florilor decorative


O altă idee simplă pentru o afacere grozavă din domeniul agriculturii o reprezintă cultivarea florilor decorative. Poți aborda un astfel de proiect în diferite feluri, în funcție de resursele de care dispui. Mai precis, poți cultiva florile direct în pământ, sau poți porni o afacere cu flori în ghiveci.

Indiferent de varianta pentru care vei opta, vei avea nevoie de amenajarea unui solar, pentru a garanta condiții optime de creștere în orice anotimp. În cazul în care vei planta florile direct în pământ, vei avea nevoie de o suprafață ceva mai mare de cultivare. O afacere cu flori în ghiveci se poate dezvolta și într-un spațiu mai restrâns.

Culturile de cătină


Beneficiile acestor fructe au devenit din ce în ce mai cunoscute, lucru care a dus la creșterea cererii pentru astfel de produse. Așadar, poți începe ușor o plantație de cătină pe orice fel de teren cu sol fertil. Plantarea se poate realiza toamna sau primăvara dar, în cazul sădirii de primăvară, va trebui să pregătești solul încă de toamna. O astfel de pregătire constă în afânarea pământului și realizarea arăturilor.

Plantarea cireșilor


Deși o astfel de afacere este mai complexă și necesită mai multe resurse, atât agricole cât și financiare, rezultatele sunt și ele pe măsură, iar profitul poate fi unul semnificativ. În primul rând, o astfel de afacere se poate dezvolta de-a lungul unui interval mai mare de timp, în care pomii vor crește și vor produce suficiente fructe.

Apoi, alte cheltuieli vor fi asociate cu toate lucrările de întreținere și procesul de culegere. De asemenea, va trebui să te asiguri că soiul de cireș ales poate crește armonios în tipul de sol în care îl vei planta. După coacerea fructelor, poți alege să le vinzi sub formă proaspătă sau ca materie primă pentru gemuri și dulcețuri.

Plantarea nucilor


O altă afacere similară este și plantarea unei livezi de nuci, unde vei avea nevoie de mai mult spațiu pentru cultivarea pomilor și de o perioadă mai lungă de timp până aceștia vor crește. Din fericire, culesul se poate desfășura mult mai ușor. Nucile sunt foarte populare atât proaspete, cât și sub formă de gem sau ca materie primă pentru prăjituri, iar ele pot fi comercializate la un preț foarte bun.

Dacă ai la dispoziție un teren în mediul rural și dorești să îl exploatezi în cel mai bun mod posibil, ia în considerare cultivarea de plante sau creșterea de animale. Noi îți putem oferi credite pentru agricultură, pentru a te ajuta să pui bazele afacerii tale mult visate. Vezi care sunt cerințele și solicită creditul chiar acum!

Sursa foto: shutterstock.com