Cele mai profitabile culturi: sfaturi pentru începători

September 17th, 2021
O tendință răspândită printre antreprenori este aceea de a începe afaceri departe de zgomotul orașului. Culturile agricole de toate felurile au devenit din ce în ce mai populare, datorită cererii de fructe sau legume care este într-o continuă creștere. De aceea, o astfel de afacere ar putea fi una cu adevărat profitabilă.

Dacă îți dorești și tu să îți încerci norocul în acest domeniu, îți putem oferi un mic ajutor la început de drum printr-un credit pentru agricultură. Solicită acum un credit și completează formularul pentru agricultură. Dar, pentru a te asigura că investiția este una de succes, ar fi bine să optezi pentru culturi agricole cât mai profitabile.

Ce înseamnă o cultură profitabilă?


O cultură de succes este aceea care reușește să aducă profit într-un timp cât mai scurt. Totuși, acest lucru va avea loc după aproximativ 2 sau 3 ani de la plantație. În primul an, cultura va avea timp să crească, pentru a putea produce fructe sau legume delicioase.

De asemenea, o soluție mai avantajoasă este să optezi pentru o cultură ce necesită o suprafață mai mică de creștere. Astfel, investiția inițială nu va fi la fel de mare și vei putea profita chiar și de un spațiu mai restrâns, fără a fi nevoie să achiziționezi terenuri sau să amenajezi zone foarte mari pentru plantare. Iată care sunt cele mai profitabile culturi pe care le poți planta chiar și pe suprafețe mici.

Cele mai profitabile culturi


Chiar dacă anumite plante sunt la mare căutare, asigură-te că vei avea cumpărători pentru recolta ta. Înainte de a te decide, fă un plan de afaceri și stabilește care sunt posibilii cumpărători. Astfel, vei evita să rămâi cu prea multe produse nevândute sau să investești într-o cultură pentru care cererea este mai mică în zona ta.

Cătina


Fructele acestei plante sunt extrem de populare datorită conținutului bogat de vitamina C și proprietăților lor terapeutice. Ele se pot folosi pentru diferite produse medicinale, precum ceaiuri sau tincturi, dar pot fi consumate și crude, cu miere sau pentru prepararea de sucuri și siropuri.

Avantajul plantei de cătină este aceea că poate fi plantată în multe zone geografice, datorită toleranței sale atât la temperaturi scăzute, cât și foarte ridicate. Per total, aceasta nu este dificil de cultivat, dar are nevoie de lumină din plin și, până când plantația nu atinge o anumită vârstă, va trebui să apelezi la un sistem de irigații. Cătina este permisivă și când vine vorba de tipul de sol, deși este totuși recomandat să amenajezi un sistem bun de drenaj și să eviți solurile prea încărcate.

Murele


Murele se numără printre cele mai populare fructe de pădure. Acestea pot fi consumate crude sau pot fi folosite drept materie primă pentru siropuri, gemuri și dulcețuri. Cultura de mure este recunoscută pentru profitabilitatea sa.

Murul se dezvoltă cel mai bine în zonele montane, în soluri tratate cu gunoi de grajd. Deoarece acesta se simte mai bine pe temperaturi mai scăzute, plantarea ar trebui începută spre finalul toamnei, dar poate fi realizată și la începutul primăverii. Pentru a asigura o creștere corespunzătoare, plantele vor trebui udate din abundență pe timp de vară, folosind un sistem cu picurătoare.

Cireșii


Cu toții știm că cireșele sunt la mare căutare, așa că o astfel de cultură poate reprezenta rețeta succesului. Din păcate, acești pomi fructiferi nu sunt la fel de permisivi, necesitând soluri nisipoase, care să nu permită acumularea de apă. De aceea, zonele deluroase sunt cele mai potrivite pentru livezile de cireși.

Cea mai bună perioadă de plantare este înainte de îngheț, în lunile octombrie sau noiembrie. După plantare, pomii vor trebui udați din plin și îngrijiți prin numeroase fertilizări, toaletări și tratamente împotriva paraziților. De asemenea, livada va trebui să fie una foarte luminoasă. Deși durează mai mulți ani până cireșii încep să producă fructe, cererea este una foarte mare și reprezintă una dintre cele mai profitabile culturi la care poți apela.

Roșiile


Deoarece se numără printre cele mai consumate legume din România, roșiile vor fi întotdeauna o cultură profitabilă. Deoarece au nevoie de condiții controlate pentru a crește armonios, este recomandat ca acestea să fie plantate în solarii.

Poți începe plantarea în perioada martie - septembrie dar, fiind realizată într-un spațiu protejat, va trebui să realizezi o serie de lucrări importante. Solul va trebui afânat și creșterea plantelor va trebui dirijată. De asemenea, va fi nevoie să te ocupi de reglarea factorilor asupra cărora ai control, precum temperatura, lumina și apa.

Ardeii iuți


Fiind o altă cultură populară în România, acest tip de plantă a devenit atât de răspândit și datorită condițiilor sale de creștere. Ardeii iuți pot crește cu ușurință într-o climă ca cea a țării noastre, așa că investiția poate deveni ușor una de succes.

Totuși, pentru o recoltă bogată, cea mai bună soluție este să plantezi ardeii într-un mediu controlat. Plantarea poate avea loc atunci când se înregistrează în jur de 15 grade în atmosferă, dar apoi temperatura din solar va trebui menținută între 22 și 24 de grade, iar solul va trebui afânat în mod constant.

Această listă cuprindă o parte dintre cele mai profitabile culturi pe care le poți planta chiar și pe suprafețe mai mici. Ele sunt perfecte pentru începători, conținând plante care sunt relativ ușor de cultivat și oferind produse care sunt la mare căutare. Ia acum startul în afacerea ta cu ajutorul unui credit, alegând cultura cea mai potrivită pentru tine.