Tipuri de credite pentru persoana juridică

February 1st, 2023

Cuprins


Principalele tipuri de credite în funcție de destinația banilor
Tipuri de credite în funcție de domeniul de activitate
Pașii necesari pentru obținerea unui credit pentru persoana juridică

Indiferent în ce etapă de creștere se află afacerea ta, va veni un moment în care ar putea fi utilă o sumă de bani în plus. Multe companii, mari și mici, utilizează capitalul împrumutat pentru a alimenta creșterea și a finanța alte inițiative de afaceri. Oricare ar fi nevoia, un credit pentru persoana juridică este una dintre cele mai căutate metode de finanțare.

Principalele tipuri de credite în funcție de destinația banilor


În general optezi pentru un credit pentru firmă în funcție de nevoile pe care compania ta le are. Pentru că nu dorești să te îndatorezi prea mult, analizezi cu atenție creditele nebancare pentru persoana juridică oferite de Mikro Kapital.

1. Credit pentru capital de lucru

Dacă optezi pentru acest tip de credit pentru persoana juridică el poate fi utilizat pentru stocuri de marfă, plăți la furnizori, plăți de salarii sau taxe la stat, precum și pentru refinanțări de credite de capital de lucru de la alte instituții.

2. Credit pentru investiții

În cazul acestui tip de credit pentru persoana juridică sumele pot fi folosite pentru achiziții auto, de utilaje sau imobile, pentru amenajarea unor puncte de lucru, dar și pentru refinanțări ale unor credite de investiții de la alte instituții și nu numai.

3. Credit rapid cu destinație mixtă

Acesta se referă la orice combinație a celor două tipuri de credit pentru capital de lucru și pentru investiții.

Tipuri de credite în funcție de domeniul de activitate


1. Credit pentru HORECA

Valoarea acestui tip de credit credit este de până la 45.000 de lei cu garanție personală și poate ajunge la 700.000 de lei cu garanție personală la care se adaugă și garanția unui bun imobil. Poți opta pentru un credit pentru capital de lucru, unul pentru investiții sau unul cu destinație mixtă.

2. Credit pentru agricultură

Aceste credite pornesc de la 2.000 de lei și ajung până la 700.000 de lei. Acoperă achiziția unui teren agricol, a utilajelor necesare sau pentru alte investiții specifice producătorilor agricoli. Avantajele acestui tip de credit pentru persoana juridică sunt avansul zero și graficul flexibil de rambursare.

3. Credit pentru e-commerce

Poți completa o cerere online pentru a obține un credit rapid. Cu minimum de acte poți primi sume cuprinse între 2.000 de lei și 700.000 de lei ca soluție pentru dezvoltarea afacerii: capital de lucru, împrumut pentru investiții sau destinație mixtă.

4. Credit SupeRRapid

Ultima opțiune este un credit rapid, cu pre-aprobare instantă online, pentru care poți primi 70.000 de lei.

Pașii necesari pentru obținerea unui credit pentru persoana juridică


1. Documentarea

Înainte de a aplica, este important să înțelegi cum va fi evaluată cererea ta de împrumut de către creditor. Disponibilitatea creditorilor de a acorda un împrumut se bazează în mod deosebit pe evaluarea capacității debitorilor de a efectua fiecare plată periodică. Având în vedere acest lucru, ei iau în considerare scorul tău de credit personal, istoricul creditelor comerciale, fluxul de numerar, timpul în afaceri, garanțiile, industria și loialitatea.
Deși, nu trebuie neapărat să fii un expert în finanțarea afacerilor pentru persoane juridice, pentru că există atâtea opțiuni disponibile, trebuie să te focusezi pe alegerea tipului de finanțare care să satisfacă cel mai bine nevoile afacerii tale și să se potrivească situației de credit a firmei.

Opțiunile includ atât variante de creditare bancare, cât și credite acordate de instituții financiare nebancare:
  • împrumut pentru administrarea întreprinderilor mici;
  • împrumut bancar tradițional;
  • împrumut online nebancar;
  • avans în numerar pentru afaceri/comercianți;linie de credit în fluxul de numerar al societăţii;
  • carduri de credit pentru afaceri pentru persoane juridice;
  • finanțarea de către furnizori;
  • linii de credit.

2. Alegerea unui creditor

Acum că știi care este produsul de împrumut potrivit nevoilor tale, poți trece la următorul pas, al alegerii creditorului.
Nu toți creditorii oferă toate serviciile menționate, așa că, vei dori să-ți restrângi căutarea la cei care au tipul de finanțare dorit de tine și care probabil, îți vor aproba cererea de împrumut, pe baza solvabilității tale.Unele solicitări ale creditorului sunt lucruri pe care le poți rezolva, în timp ce altele vor fi considerate imposibile.O instituție bancară care oferă o rată a dobânzii mai mare decât ceea ce dorești în mod ideal nu este o ușă închisă, dar, este posibil să nu fie cea mai bună alegere. Întocmește o listă cu acele lucruri pentru care poți face compromis dacă trebuie și studiază cu atenţie, în oferta instituţiilor bancare de la care poţi beneficia de un împrumut, dacă sunt menţionaţi şi factori negociabili.În timp ce unii creditori te vor califica pentru creditul cerut, pe baza informațiilor existente, procesul real de solicitare a împrumutului va necesita, probabil, o anchetă detaliată asupra raportului tău de credit. Filtrează-ți cererile inițiale de împrumut la cei la care este, cel mai probabil, să ai succes.

3. Obținerea actelor necesare pentru credit persoană juridică

În cazul unui credit bancar pentru firmă vei avea nevoie de o grămadă de documente pentru a obține aprobarea. Iată doar câteva dintre cele mai frecvente lucruri care se vor cere, dar, aceasta nu este o listă exhaustivă:

  • extrase de cont bancar de afaceri;
  • declarații fiscale și documente justificative și pentru conturile fiscale de afaceri pentru persoane juridice, dar, și pentru cele personale;
  • orice licențe și înregistrări aplicabile;
  • alte documente financiare considerate relevante (vânzări cu un card de credit, facturi neplătite și conturi de primit);diverse contracte legale care ar fi relevante (franciză, încorporare, leasing);

De asemenea, este posibil să ai nevoie de:
  • prognoza de afaceri cu detalii despre fluxul de numerar și costurile viitoare;
  • documentația reprezentării insuficient deservite (pentru împrumuturile destinate întreprinderilor deținute de femei, de exemplu);
  • plan de afaceri actualizat cu detalii privind strategiile tale de creștere și marketing;

Răspunsul scurt la întrebarea „Ce ar trebui să aduc?” este că trebuie să fii pregătit să incluzi orice bucată de hârtie sau document electronic pe care l-ai utilizat, atunci când vii cu planul tău de afaceri. Băncile nu te vor crede că vei fi profitabil și în viziunea lor există riscul să dai banii înapoi. De aceea trebuie să vadă orice document și situație bancară care să-ți valideze bonitatea.

4. Depunerea cererii


Regulile de aplicare sunt cam aceleași, indiferent dacă stai într-un birou undeva cu pix și hârtie sau scrii pe computer de acasă.

Solicitarea online primește de regulă răspuns imediat în cazul cererii unui credit de investiții pentru persoana juridică la o instituție financiară nebancară. Aceeași este situația și în cazul unui credit de investiții pentru IMM sau un credit de investiții pentru start-up.
Dacă solicitarea se îndreaptă însă către o instituție bancară, în funcție de suma cerută și de condițiile îndeplinite, răspunsul poate să nu fie rapid.
O persoană juridică aflată la început de drum în afaceri sau care dorește să se dezvolte are nevoie cu siguranță de sprijin financiar pentru a putea să pună în aplicare planul de afaceri imaginat. Nevoile odată identificate vor putea fi soluționate cu un credit potrivit.
Există multe tipuri de credite rapide pentru persoana juridică, în funcție de tipul activității desfășurate și de destinația banilor, pentru a alege creditul potrivit.

Dezvoltă-ți afacerea simplu și rapid, apelând la un credit pentru IMM-uri oferit de Mikro Kapital

Sursa foto: pixabay.com