Alternative pentru creditul bancar prin microfinanțare

October 17th, 2017
Cei mai mulți antreprenori români apelează la creditele bancare pentru a-și dezvolta afacerea.

În cazul start-up-urilor lucrurile sunt mai dificile când vine vorba de finanțare deoarece băncile nu acordă încredere acestor afaceri la început de drum. Creditele solicitate sunt prea mici pentru bănci, iar micii întreprinzători se lovesc astfel de respingerea dosarului. În consecință, persoanele fizice sau juridice caută surse alternative de credit.

Microfinanțarea este o variantă de creditare ce poate fi luată în calcul de toți cei care nu sunt eligibili pentru acordarea unor astfel de fonduri, dar doresc să-și dezvolte afacerea. Mai mult decât atât, pentru a obține un credit bancar sunt necesare o serie de garanții aduse de cel care solicită împrumutul, iar întreg procesul presupune un timp mai îndelungat. Prin microfinanțare, însă, se pot obține credite fară garanții în timp rapid, astfel beneficiarii au posibilitatea să-și rezolve problemele economice în cel mai scurt timp posibil. Un alt avantaj al microfinanțării constă în faptul că fondurile atrase prin această sursă de finanțare presupune costuri inferioare în comparație cu împrumuturile bancare.

Mikro Kapital susține noile idei de business și, pe lângă acordarea de credite rapide, oferă și consultanță de specialitate în vederea dezvoltării companiilor, lucru foarte util mai ales pentru firmele la început de drum.

Prin acordarea creditelor rapide, fără garanții, ușor accesibile în comparație cu cele bancare, microfinanțarea contribuie la dezvoltarea economiei țării. Astfel, face posibilă înființare noilor locuri de muncă, ajută la dezvoltarea spiritului antreprenorial și la dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Mikro Kapital acordă credite mici și condiții avantajoase indiferent de domeniul de activitate și de forma de organizare cu scopul satisfacerii unor nevoi financiare ale micilor antreprenori sau pentru a susține unele idei de business. În cazul creditelor bancare un alt factor de care se lovesc cei care solicită credite este birocrația, respectiv documentația stufoasă și timplul îndelungat de răspuns. La Mikro Kapital puteți accesa credite pentru afaceri cu un pachet minim de documente, de exemplu, cărți de identitate asociați/ garanți personali, acte care se referă la situația financiară și actele legale ale firmei iar răspunsul îl veți primi într-un timp foarte scurt. Așadar, activitățile nou înființate sau întreprinderile mici și mijlocii care nu îndeplinesc condițiile minime necesare pentru solicitarea unui credit bancar găsesc un partener de nădejde în Mikro Kapital. Prin intermediul acestuia condițiile de acordare a creditelor sunt mai flexibile, iar ideea de business prinde contur în cel mai scurt timp.

Drept urmare, dezvoltarea prin intermediul acestui tip de creditare are ca scop final combaterea sărăciei și ajută la economia populației.