Zamisnicu Mihai Remus
După cum bine știm, agricultura reprezintă o parte indispensabilă atât pentru existența rasei umane cât și pentru economie. Agricultorii și fermierii au fost persoane apreciate pentru munca și aportul său din cele mai vechi timpuri.
Un exemplu bun de antreprenor din domeniul agriculturii este domnul Zamisnicu care mai bine de 30 de ani face agricultură. Afacerea a fost începută de către tatăl său în anul 1989 iar în prezent, domnul Zamisnicu împreună cu alți asociați au dezvoltat o afacere mare.

Domnul Zamisnicu se ocupă de legumicultură în câmp și în solar, acesta crește roșii, castraveți, ardei, vinete și rădăcinoase care sunt vândute en gros către instituții mari precum spitale, grădinițe și altele. Acesta deține 5 ha de teren agricol plus alte 50 ha pe care le lucrează, așadar domnul Zamisnicu este unul dintre cei mai mari agricultori din județul Iași.

Agricultura este un business sezonier, un business pentru care este nevoie să faci investiții de capital consistente la începutul sezonului agricol. De aceea este foarte important ca să optezi pentru o finanțare corectă.
Domnul Zamisnicu de exemplu a beneficiat de 4 finanțări de la Mikro Kapital. Acestea i-au fost utile pentru achiziții de semințe, îngrășăminte, plățile către furnizori și plățile pentru forța de muncă. Acesta are câte 15 zilieri timp de 6 luni în fiecare an.

Aceste finanțări au contribuit la îmbunătățirea fluxului operațional care a dus la rândul său la creșterea recoltelor și a businessului. Iar noi, am putut să ne bucurăm de legumile recoltate de către ferma domnului Zamisnicu.